Grieks gerucht: Ajax wil Benfica-doelman met prijskaartje van twintig miljoen

Grieks gerucht: Ajax wil Benfica-doelman met prijskaartje van twintig miljoen

06-01-2020 12:17 Laatste update: 14:04
48

In Griekenland wordt Odysseas Vlachodimos in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax. Volgens het Griekse medium Sportime beschouwen de Amsterdammers de doelman van Benfica als een potentiële opvolger van Andre Onana.

Het gerucht wordt ook gebracht door de Portugese kranten A Bola, O Jogo en Record. Vlachodimos is sinds 2018 de eerste doelman bij Benfica. De 25-jarige goalie speelde vorig seizoen alle wedstrijden in de competitie en heeft ook deze jaargang al vijftien wedstrijden achter zijn naam staan. Voor zijn komst naar Benfica speelde hij voor Panathinaikos en VfB Stuttgart. Vlachodimos heeft de Griekse nationaliteit, maar is geboren in Duitsland.

Benfica vraagt vijftien tot twintig miljoen euro voor de 25-jarige doelman, die nog een contract heeft tot de zomer van 2024. In die verbintenis staat overigens een vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro. Volgens de Griekse pers is er al een ontmoeting geweest tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars en de vertegenwoordiging van Vlachodimos.

Overmars zal rekening moeten houden met een zomers vertrek van Onana, nu een stap naar de Europese top linkt voor de doelman. Ajax heeft de laatste jaren overigens al keeperszaken met Benfica gedaan. Reservedoelman Bruno Varela wordt voor het tweede seizoen op rij gehuurd van de Portugezen.