Van Dijk stelt op ludieke wijze FIFA Team of the Year voor, drie Nederlanders

Van Dijk stelt op ludieke wijze FIFA Team of the Year voor, drie Nederlanders

06-01-2020 17:28 Laatste update: 17:34
50

Goed nieuws voor de fanatieke FIFA-spelers: Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn door EA opgenomen in het Team of the Year van het jaar 2019. Dat maakt de organisatie maandagmiddag bekend.

Hierdoor schitteren er drie Nederlanders tussen de grote namen als Lionel Messi, Sadio Mané en Kylian Mbappé. Over de ratings van de spelers doet EA nog geen uitspraken, die worden pas later bekend gemaakt.

Als eerste werd bekend gemaakt dat Van Dijk deel uitmaakte van het Team of the Year. Dat deed EA via onderstaande video, waarin de verdediger van Liverpool over zijn seizoen in Engeland praat. Op de vraag hoe zijn seizoen volgens hemzelf is verlopen, antwoordt Van Dijk 'pretty good', om er vervolgens een smerig lachje bij achteraan te gooien. In het filmpje schittert ook Ruud Gullit, die niet veel tijd nodig heeft om tot een aanbeveling te komen.

Het volledige Team of the Year:

Doelman: Alisson Becker (Liverpool)

Verdedigers: Andrew Robertson (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Ngolo Kanté (Chelsea).

Aanvallers: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Sadio Mané (Liverpool), Lionel Messi (FC Barcelona).