Update: De Rossi maakt einde aan loopbaan: 'Laat een deel van m'n hart achter'

Update: De Rossi maakt einde aan loopbaan: 'Laat een deel van m'n hart achter'

Gepubliceerd: maandag 6 januari 2020 om 19:14ma 06-01-2020 om 19:14

Daniele De Rossi stopt per direct als voetballer. Dat meldt Sky Sports Italia-journalist Gianluca Di Marzio maandag. De middenvelder heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd, maar er wordt verwacht dat er de komende uren meer duidelijk gaat worden.

De Rossi werd een legende bij AS Roma, waar hij van 2002 tot en met 2019 speelde. Hij kwam maar liefst 616 keer in actie voor de Giallorossi. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar het Argentijnse Boca Juniors, waar hij voor één seizoen tekende. Aan dit verblijf lijkt dus vroegtijdig een einde te komen.

De carrière van De Rossi lijkt dus op 36-jarige leeftijd te eindigen. Ondanks zijn aflopende contract in Bueos Aires stopt de middenvelder er volgens Di Marzio dus al eerder mee. De bestuurlijke onrust bij Boca van de afgelopen weken zorgden er al voor dat er vraagtekens werden gezet bij een langer verblijf van De Rossi in Argentinië. De Italiaan speelde slechts zes wedstrijden voor Boca, waarin hij één keer tot scoren kwam.

Er is nog niet bekend wat De Rossi na zijn actieve carrière gaat doen, maar hij wordt gelinkt aan zijn oude club AS Roma. In welke rol is nog niet duidelijk. Boca Juniors houdt om 19:00 uur Nederlandse tijd een persconferentie, waarschijnlijk om het nieuws bekend te maken.

Update: Het is definitief: Daniele de Rossi is per direct profvoetballer-af. Dat heeft de Italiaan maandagavond bekendgemaakt. "Ik dacht niet dat ik ooit zoveel van een club kon houden die geen AS Roma is. Ik laat hier een deel van mijn hart achter", zegt De Rossi. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws