'Dat Dessers in laatste seconde tegen Ajax snelste sprint aflegt, zegt wat'

'Dat Dessers in laatste seconde tegen Ajax snelste sprint aflegt, zegt wat'

07-01-2020 10:02
33

Heracles Almelo behoort tot de fitste ploegen van Nederland, zo vinden trainer Frank Wormuth en fysiektrainer Colin de Graaf. De fysiektrainer van de Almeloër haalt daarbij de sprint van Cyriel Dessers aan tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

"We kunnen in de Eredivisie fysiek maximaal weerstand bieden. Tegenstanders moeten het onderste uit de kan halen", begint De Graaf in gesprek met TC/Tubantia. "Dat Cyriel Dessers in de laatste seconde tegen Ajax zijn snelste sprint over bijna 50 meter aflegt en scoort, zegt wat. Er zijn alleen veel meer factoren die meespelen op weg naar het resultaat. In een volle Kuip in de regen spelen voelt veel zwaarder, dan in de zon in eigen huis."

"Ik denk ook dat we qua fitheid tot de top van Nederland horen", vervolgt de fysiektrainer. Dat blijkt ook uit de statistieken van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Wormuth blijft echter scherp. "Daar zit wel een kanttekening aan. Het wil niet zeggen dat we ook goed zijn als ploeg. Het kan namelijk zijn dat we zoveel kilometers afleggen omdat we de bal steeds kwijtraken."

Heracles heeft een aantal doelstellingen voor de komende jaren. "Ons doel is om vaker een uitschieter naar boven te hebben, ook al zijn we geen grote club", aldus De Graaf. "Daar hebben nog iets betere faciliteiten voor nodig. In onze 'gym' kan maar de helft van de selectie."