Goed nieuws: voormalig profvoetballer Pater (39) ontwaakt uit coma

Goed nieuws: voormalig profvoetballer Pater (39) ontwaakt uit coma

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020 om 19:02di 07-01-2020 om 19:02

Laatste update: dinsdag 7 januari 2020 om 19:09di 07-01-2020 om 19:09

Johan Pater (39) is uit zijn coma ontwaakt. De voormalig voetballer van onder meer Go Ahead Eagles, FC Volendam en Telstar belandde op woensdag 11 december 2019 in een coma, nadat hij een hartaanval had gehad.

Een vriend van de ex-voetballer maakte het slechte nieuws destijds bekend en komt ook nu met een update. Pater kwam 'door omstandigheden' in het ziekenhuis terecht, alwaar hij werd getroffen door een hartstilstand. Zijn hart klopte vervolgens tien minuten lang niet, waarna hij in een coma terechtkwam. 

De voormalig voetballer werd in het ziekenhuis in de gaten gehouden door midden van MRI-scan's en bloedafname, zo meldt een vriend van Pater. Hij reageert na het ontwaken langzaam weer op prikkels en hij communiceert, al is dat moeilijk verstaanbaar. Die situatie verbetert echter wel. Opstaan lukt Pater nog niet, aangezien hij nog geen controle heeft over zijn zenuwstelsel en alles opnieuw moet gaan leren.

Volgens de vriend van Pater geeft het reactievermogen van Pater aan dat zijn hersenen werken, maar het is nog niet vast te stellen in hoeverre dat het geval is. Hij herkent zijn zijn bekenden gelukkig wel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws