'Verschrikkelijk wil ik het niet noemen, maar zal niet liegen: het is vervelend'

'Verschrikkelijk wil ik het niet noemen, maar zal niet liegen: het is vervelend'

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 10:59wo 08-01-2020 om 10:59

Voor Tomas Hajek gloort nieuwe hoop bij Vitesse. De Tsjechische verdediger kwam niet aan bod onder Leonid Slutsky en Joseph Oosting, maar Edward Sturing zetten hem dinsdag in de basis voor oefenwedstrijd tegen het Zwitserse Servette FC (2-0).

Hajek heeft een moeilijk half jaar achter de rug, waarin hij moest toezien hoe Danilho Doekhi en Armando Obispo de voorkeur kregen in het centrum van de verdediging. "Verschrikkelijk wil ik het eerste half jaar niet noemen", zegt de 28-jarige Tsjech, die afgelopen zomer overkwam van Viktoria Plzen, tegen Omroep Gelderland.

"Ik zal niet liegen, het is vervelend dat ik niet speel. Het was daardoor een slecht half jaar. Maar ik kwam naar Nederland en mijn familie is daar ook blij mee. Voor nieuwe spelers is de eerste seizoenshelft altijd lastig, maar nu wil ik inderdaad wel meer gaan spelen. Ik hoop dat ik die kans krijg."

Hajek is blij met zijn kans onder Sturing. "Nu ben ik even blij want dan kan ik laten zien wat ik kan. We hebben zaterdag nog één oefenwedstrijd voor de competitie en dan zal ik zien of ik speel." Hij vindt dat hij niet onder doet voor concurrenten Doekhi en Obispo. "Maar de coach bepaalt wie speelt. Ik moet nu aan Sturing laten zien wat ik kan, ik hoop dat hij mij in de basis zet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws