'Moet ik nu zeggen dat ik verwacht dat we Europees voetbal halen?'

'Moet ik nu zeggen dat ik verwacht dat we Europees voetbal halen?'

08-01-2020 12:11 Laatste update: 12:18
9

Sparta Rotterdam bereidt zich als nummer elf van de Eredivisie voor op de tweede seizoenshelft. Daarmee kenden de Rotterdammers een prima eerste helft van de competitie, maar op het trainingskamp in Spanje tempert trainer Henk Fraser de verwachtingen.

"Volgens mij hebben wij op vier ploegen na de kleinste begroting. Normaal gesproken ben je een ploeg die in een groep zit bij de degradatiekandidaten. Dat is de realiteit", aldus de oefenmeester in gesprek met Rijnmond.

Ondanks de goede eerste seizoenshelft weigert Fraser om de doelstelling drastisch bij te stellen. "We hebben een behoorlijke start gehad, maar je moet voorzichtig zijn met wat je uitspreekt. Dan zijn er altijd mensen die zeggen dat je je verstopt. Dus moet ik nu zeggen dat ik verwacht dat we Europees voetbal halen?"

"Mensen verwachten van mij bepaalde uitspraken. Maar nee, we hebben een basis gecreëerd en onze doelstelling blijft om in de Eredivisie te blijven." Dat blijft dus de doelstelling voor Sparta, maar Fraser geeft wel aan dat de ploeg het hoogst haalbare nastreeft. "Natuurlijk gaan we voor twaalfde, elfde of heel sneaky in het linkerrijtje. Daar zijn we allemaal sporters voor."