Zirkzee wil 'dé spits van Bayern' worden: 'Eerste twee goals zeggen nog niks'

Zirkzee wil 'dé spits van Bayern' worden: 'Eerste twee goals zeggen nog niks'

08-01-2020 13:40 Laatste update: 13:44
15

Joshua Zirkzee ging als de held van Bayern München de winterstop in nadat hij zich ontpopte tot ware supersub voor het eerste elftal. Ondanks die ontwikkeling blijft de achttienjarige Nederlander realistisch over zijn toekomst.

Zirkzee besliste hoogstpersoonlijk twee Bundesliga-duels in het voordeel van Bayern door in extremis de winnende treffer te maken. Zowel op bezoek bij SC Freiburg als in het thuisduel met VfL Wolfsburg is hij de gevierde man. "Toen ik scoorde, heb ik wel een minuut lang naar dat scherm zitten kijken, hoe ze mijn naam hebben geroepen. Dat was wel speciaal, hoor", vertelt de Nederlander aan Voetbal International.

Een week voor zijn eerste heldenrol debuteerde Zirkzee al in de Champions League tegen Tottenham Hotspur en sindsdien is de zogenaamde 'Zirkzee-mania' onder medespelers en fans gestart. "Daar begon het een beetje, en vanaf die week tot aan mijn goal tegen Wolfsburg was het gekkenhuis. Echt gekkenhuis."

Ondanks zijn succesvolle invalbeurten valt er nog genoeg te dromen voor Zirkzee, die ambitieus blijft. "Ik ben uiteindelijk naar München gegaan om dé spits van Bayern te worden. Dus dat is wel altijd nog mijn doel. En ja, dat mijn carrière zo begint met die eerste twee goals is heel mooi, maar het zegt nog niks."

Toch wordt de naam van Zirkzee al voorzichtig genoemd als potentiële spits van Oranje, zeker gezien de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen. "Ik moet eerlijk zijn dat ik er nog niet echt over heb nagedacht. Het is leuk om zoiets te horen, maar voor mijn gevoel ben ik van het eerste van Oranje nog ver af. Ik hoop natuurlijk wel dat ik dit jaar voor Jong Oranje mag uitkomen. Met meer dan dat ben ik nog niet echt bezig, al weet ik ook dat het snel kan gaan in de voetballerij."