'Probleemkind' wil kansen grijpen onder Pardew: 'Goede trainer ziet kwaliteiten'

'Probleemkind' wil kansen grijpen onder Pardew: 'Goede trainer ziet kwaliteiten'

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 16:10wo 08-01-2020 om 16:10

Bilal Ould-Chikh leeft op bij ADO Den Haag en wil gaan voor zijn kansen onder nieuwbakken trainer Alan Pardew. De vleugelspeler spreekt van een carrière met 'vallen en opstaan'.

Ould-Chikh werd tijdens zijn doorbraak bij FC Twente in 2015 een grote toekomst voorspeld. Hij verkaste naar Portugal om voor Benfica te gaan spelen, maar vanaf die transfer ging het alleen maar bergafwaarts. Hij werd bestempeld als 'probleemkind' en kwam niet meer aan de bak. Nu is hij terug in Nederland, al gaat het bij ADO ook op en neer qua prestaties. "Het is een traject. En voor mij persoonlijk is dat tot nu toe telkens met vallen en opstaan gegaan. Maar zo lang ik blijf vallen, blijf ik opstaan. Dat zal ik altijd blijven doen. Ik ben geen opgever", zegt hij tegenover Omroep West.

De vleugelflitser hoopt onder nieuwe trainer Pardew op te leven. "Een goede trainer ziet de kwaliteit van de speler. En dan krijg je extra aandacht, dat is altijd in het voetbal", vertelt hij. Aan zijn werkethiek zal het niet liggen, gelooft Ould-Chikh. "Ik doe er in ieder geval mijn stinkende best voor. Je leert best veel van het vallen. En je maakt ook veel dingen mee in het voetbal. Sommige dingen zijn niet leuk, maar het meeste gelukkig wel. Maar je moet er toch mee om zien te gaan. Of het tijd wordt voor de nieuwe Bilal? Nee! Voor de oude, wat dacht je daar van', besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws