Boymans (30) keert terug als profvoetballer: 'Heel lang naar uitgekeken'

Boymans (30) keert terug als profvoetballer: 'Heel lang naar uitgekeken'

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 19:52wo 08-01-2020 om 19:52

Ruud Boymans staat voor een rentree als profvoetballer. De dertigjarige spits heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Almere City FC, met een optie voor nog een jaar.

Boymans speelde in het verleden voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II en FC Utrecht. Hij verruilde de Domstedelingen in de zomer van 2016 voor Al Shabab, maar die keuze pakte zeer ongelukkig uit. Hij raakte zwaar geblesseerd en speelde op 18 november 2016 zijn laatste wedstrijd als profvoetballer.

Een lange periode van revalideren volgde voor Boymans. Dat deed hij sinds afgelopen zomer in Almere. "We hebben Ruud aangeboden te revalideren bij Almere City FC en afspraken gemaakt voor het moment waarop de revalidatie succesvol blijkt", legt algemeen directeur John Bes uit. "Vanuit de wens om elkaar te helpen hebben beide partijen uiterste inspanningen geleverd om deze scorende spits weer het veld op te krijgen. Het is een compliment aan Ruud en uiteraard ook aan onze medische staf dat dit is gelukt."

Boymans verheugt zich op de tweede seizoenshelft en hoopt van waarde te zijn voor de ploeg van coach Ole Tobiasen, die momenteel achtste staat in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat ik de kans kreeg van Almere City FC om dit traject samen in te gaan, zal ik niet snel vergeten. Ik verheug mij op deze periode, waarin ik mijzelf weer officieel profvoetballer mag noemen. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws