Fortuna Sittard sluit deal met Besiktas: 'De gesprekken verliepen uitermate vlot'

Fortuna Sittard sluit deal met Besiktas: 'De gesprekken verliepen uitermate vlot'

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 08:19do 09-01-2020 om 08:19

Fortuna Sittard heeft een 'bijzonder' samenwerkingsverband gesloten met de Turkse topclub Besiktas. Dat maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. Besiktas hoopt met behulp van Fortuna jonge Turkse talenten te ontdekken die woonachtig zijn in Europa.

Fortuna zal voor Besiktas jaarlijks scoutingswerkzaamheden uitvoeren in Limburg. 'In de samenwerking gaat het om ongeveer 2000 jonge spelers, in diverse leeftijdscategorieën, die worden gevolgd in het talentenprogramma. De eerste activiteiten worden door Fortuna Sittard georganiseerd ‪tussen 10 en 12‬ april 2020', schrijft Fortuna.

"De gesprekken met Besiktas verliepen uitermate vlot en ik denk dat dit het begin is van een zeer vruchtbare samenwerking", zegt Fortuna-directeur Ivo Pfennings. "We kunnen zowel voetbaltechnisch als organisatorisch veel leren van een club van dit statuur en ik weet zeker dat wij op onze beurt binnen deze constructie ook een enorme waarde hebben voor hen."

"Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas", reageert Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws