'De nieuwe CR7' loopt rond bij AZ: 'Niet voor niets meegenomen naar Spanje'

'De nieuwe CR7' loopt rond bij AZ: 'Niet voor niets meegenomen naar Spanje'

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 12:25do 09-01-2020 om 12:25

Laatste update: donderdag 9 januari 2020 om 13:13do 09-01-2020 om 13:13

De 'nieuwe Cristiano Ronaldo' loopt rond in Alkmaar. De opvallende Félix Correia wordt in eigen land regelmatig vergeleken met de Portugese superster en Max Huiberts, technisch directeur van AZ, gaat in op zijn situatie bij de nummer twee van de Eredivisie.

AZ huurde Correia afgelopen zomer voor twee jaar van Manchester City, en de Alkmaarders hebben de opvallende verschijning deze winter meegenomen naar het trainingskamp in Spanje, meldt De Telegraaf. "In eerste instantie speelt hij nog in Jong AZ, maar we hebben hem er niet voor niets bijgehaald en meegenomen naar Spanje", zegt Huiberts.

De vleugelflitser komt net als Ronaldo uit de jeugdopleiding van Sporting Portugal, daarnaast is hij rechtsbenig en heeft hij alle Portugese jeugdelftallen doorlopen. In eigen land geniet hij grote bekendheid en wordt hij dus al regelmatig genoemd als 'de nieuwe Ronaldo'. Of we de Portugees spoedig in de Eredivisie mogen bewonderen is nog maar de vraag. "We hebben hem voor twee jaar gehuurd. Als we Félix kunnen gebruiken voor het eerste elftal, zou het raar zijn als we dat niet doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws