Veltman over 'clown' van Ajax: 'Ik dacht: wat hebben we nou in huis gehaald?'

Veltman over 'clown' van Ajax: 'Ik dacht: wat hebben we nou in huis gehaald?'

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 14:08do 09-01-2020 om 14:08

Joël Veltman is louter positief over 'eindbaas' en 'clown' Andre Onana. De doelman van Ajax is in Amsterdam uitgegroeid tot één van de betere keepers in Europa, maar zijn teamgenoot ziet nog wel een klein verbeterpunt.

"Andre wordt op social media 'The Boss' genoemd. Maar ik zie hem als een eindbaas", zegt Veltman op de officiële website van Ajax. "Hij is diegene die je tegenkomt als je alle tegenstanders in het level hebt verslagen. Dan is daar altijd nog de eindbaas die het moeilijkste is te verslaan. Dat is Andre."

"Hij is natuurlijk soms ook een clown en dat werkte in het begin een beetje tegen hem. Ik weet nog dat ik met hem speelde bij Jong Ajax, toen hij net was overgekomen van FC Barcelona. Hij haalde af en toe capriolen uit waarvan wij dachten: wat hebben we nou in huis gehaald? Het is mooi om te zien hoe goed hij is geworden. Heel soms doet hij nog wel iets geks, maar er zit altijd een idee achter."

Veltman vindt dat Onana op zijn positie bij de top-vijf van de wereld hoort. Toch nemen de emoties soms ook de overhand bij de doelman, ziet de verdediger. "Soms gaat dat te ver en dat kost hem ook een schorsing tegen Getafe in de Europa League. Dat is een puntje van verbetering voor Andre. Laten we niet alleen complimenten uitdelen, haha."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws