Advies voor Stengs en Boadu: 'Beseffen dat AZ anders is dan voetballen bij Ajax'

Advies voor Stengs en Boadu: 'Beseffen dat AZ anders is dan voetballen bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 08:30vr 10-01-2020 om 08:30

Adam Maher besloot vorig seizoen AZ te verlaten voor een nieuw avontuur bij FC Utrecht. De middenvelder staat nog steeds achter zijn overstap en heeft advies voor AZ-talenten Myron Boadu en Calvin Stengs.

AZ doet het dit seizoen erg goed en staat in de winterstop op een keurige tweede plaats in de Eredivisie. Spijt van zijn overstap naar Utrecht heeft Maher echter niet. "Nee, ook al wist ik van tevoren dat AZ het dit seizoen goed zou doen en dat de club een speciale plek in mijn hart heeft", begint hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Er zijn behalve Guus Til en mijzelf geen spelers vertrokken, terwijl ze Dani de Wit hebben gehaald en Myron Boadu weer fit is. Met Myron heb ik nog regelmatig contact, hij doet het fantastisch."

In Alkmaar speelde Maher samen met Stengs en Boadu, die door de media een grote toekomst toegedicht worden. Het doet hem denken aan zijn eigen carrière. "Ik zie inderdaad veel overeenkomsten met mijn doorbraak. Hopelijk beseffen zij wel dat voetballen bij AZ ietsie anders is dan voetballen bij Ajax of buitenlandse topclubs. Vergeleken bij die clubs bestaat er bij AZ nauwelijks druk. Neemt niet weg dat ze het ongelooflijk goed doen."

Maher geeft aan dat Stengs en Boadu goed moeten nadenken over een volgende stap en grijpt terug naar zijn eigen ervaringen. "De keuzes die Myron en Calvin in afzienbare tijd moeten maken zijn cruciaal. Nu is het nog leuk, maar de vervolgstap die ze gaan maken kan bepalend zijn voor de rest van hun carrière. Ik had me mijn loopbaan na AZ ook anders voorgesteld. Ik dacht via een tussenstop bij PSV de stap naar de Europese top te kunnen maken. Het liep alleen anders."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Stengs en Boadu naar Ajax vertrekken?

Ja
62%
Alleen Stengs
9%
Alleen Boadu
8%
Nee
21%
(9185 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws