Hiddink niet op trainingsveld bij PSV: 'Alles gaat in overleg met technische staf'

Hiddink niet op trainingsveld bij PSV: 'Alles gaat in overleg met technische staf'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 08:45vr 10-01-2020 om 08:45

Laatste update: vrijdag 10 januari 2020 om 09:11vr 10-01-2020 om 09:11

Guus Hiddink keert in januari terug als adviseur bij PSV en in die rol zal hij twee tot drie keer per week afreizen naar De Herdgang. Dat bevestigt technisch directeur John de Jong, die aangeeft dat Hiddink niet op het trainingsveld te bewonderen zal zijn. De Jong gaat ook alvast in op een potentiële opvolger voor trainer Ernest Faber aan het eind van het seizoen.

"Dat is met Guus afgesproken", begint De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij zal niet op het trainingsveld staan, maar zich wel mengen in groepsprocessen." Volgens de technisch directeur weet Hiddink precies aan te voelen wat de spelers nodig hebben. "Latijns-Amerikaanse jongens, die gaf-ie soms vijf dagen vakantie in het seizoen. Of als Alex zich na Kerst op 3 januari weer moest melden vanuit Brazilië, zei die: 4 januari, toch, trainer? Die extra dag kon er dan komen, waarna Alex hem terugbetaalde in de wedstrijden."

Dat kan hij de spelers in zijn toekomstige functie bij PSV niet aanbieden, maar alles gaat in overleg met de technische staf. "Klopt, Guus kan nu dingen aanreiken, waar trainersstaf en directie iets mee kunnen doen", sluit De Jong af. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws