Advocaat vertrouwt op selectie én bestuur: 'Heb er een goed gevoel bij'

Advocaat vertrouwt op selectie én bestuur: 'Heb er een goed gevoel bij'

10-01-2020 13:55
36

Dick Advocaat hoopt deze winter minstens twee nieuwe spelers naar Feyenoord te halen. Volgens De Kleine Generaal is de huidige selectie niet breed genoeg om eventuele blessures en schorsingen op te vangen.

Met name de spitspositie was voor de winterstop mager bezet: wanneer Nicolai Jörgensen niet beschikbaar was, moest Sam Larsson, Luis Sinisterra of Luciano Narsingh in de punt van de aanval spelen. "Ik ben ervan overtuigd dat Nico het weer voor ons gaat doen. Maar die hebben we wel gemist", vertelt Advocaat aan Feyenoord TV. "We hebben één of twee spelers nodig: áls er iets gebeurt, moeten we wel vervangers hebben die hetzelfde kunnen brengen."

Advocaat heeft al twee gesprekken met het Feyenoord-bestuur gehad. "En het bestuur is écht welwillend, die denkt er écht over na", aldus De Kleine Generaal. "Ik heb er een heel goed gevoel bij, ze zullen alles eraan doen om dat te bewerkstelligen." Als de versterkingen er komen, heeft Advocaat alle vertrouwen in de rest van het seizoen. "Als iedereen fit is, plus die twee spelers, dan heb je gewoon een uitstekende selectie voor de Eredivisie. We moeten Europees voetbal halen en daar moeten we toe in staat zijn."