Ajax en Ten Hag zien af van Blind-vervanger: 'Ik houd niet van wintertransfers'

Ajax en Ten Hag zien af van Blind-vervanger: 'Ik houd niet van wintertransfers'

10-01-2020 15:08
77

Ajax is met de komst van Ryan Babel klaar op de transfermarkt. Algemeen directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag bevestigen dat er geen vervanger voor Daley Blind meer komt.

De linksbenige verdediger kampt met een hartblessure. Onduidelijk is nog hoelang hij niet inzetbaar is. "Daley heeft een paar testjes gedaan, maar het is nog niet te zeggen hoe lang hij eruit zal zijn. Hij heeft deze week ook een paar dagen vrijaf gekregen. Als hij terugkomt, gaan we verder met zijn herstel", vertelt Van der Sar aan het Algemeen Dagblad.

"We hebben genoeg goede opties achterin", vervolgt de voormalig doelman. "Tegen Eupen speelden we met Edson Álvarez en Perr Schuurs. We hebben Joël Veltman en Lisandro Martínez. Maar natuurlijk is Daley een hele belangrijke speler, dat is duidelijk. Hopelijk kan hij weer snel helemaal fit op zijn vertrouwde plek spelen."

Ten Hag toont begrip voor het feit dat er geen vervanger voor Blind komt. "Als er een kans zou zijn met de criteria van Babel, dan zouden we het doen. Maar ik houd niet van wintertransfers. Je krijgt bijna nooit een speler die je wil en het seizoen is nog maar vier maanden. Dus tegen de tijd dat een nieuwe speler is aangepast, is het seizoen voorbij."