'Ik ben aan het praten met Ajax, in de zomer ga ik kiezen voor duels spelen'

'Ik ben aan het praten met Ajax, in de zomer ga ik kiezen voor duels spelen'

10-01-2020 15:40
60

Siem de Jong heeft soms moeite met zijn geringe speeltijd bij Ajax en denkt na over een vertrek. De dertigjarige middenvelder zit voornamelijk op de bank in Amsterdam en hoewel hij zijn rol kent, knaagt dat soms wel.

"Natuurlijk is dat wel eens frustrerend", zegt De Jong tegen Voetbal International, nadat hij donderdag weer eens negentig minuten speelde in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen (2-0). "Helaas heb ik in de eerste helft van het seizoen op de paar momenten dat ik erin kwam die momentjes net niet gepakt. Ik ben ook niet iemand die in zijn eentje in drie minuten het verschil maakt."

De Jong wil nog van waarde zijn op het veld en stevent dan ook af op een transfervrij vertrek bij Ajax in de zomer. Deze maand blijft hij vermoedelijk wel bij de selectie van coach Erik ten Hag. "Ik ben wel aan het praten met de club", stelt de negenvoudig international. "Het is een lastige situatie. Ik voel me hier thuis en wil het team tot het einde van het seizoen helpen."

"Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, maar in de zomer ga ik wel kiezen voor wedstrijden spelen. Ik ben komende zomer 31 jaar, ik kan nog wel wat jaren door", besluit De Jong.