Knappe zege Utrecht: 'A-team' van Bosz niet opgewassen tegen Domstedelingen

Knappe zege Utrecht: 'A-team' van Bosz niet opgewassen tegen Domstedelingen

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 15:52vr 10-01-2020 om 15:52

FC Utrecht heeft vrijdag een tikje uitgedeeld aan het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz. De Domstedelingen waren in een oefenduel in het Spaanse La Manga met 3-4 te sterk voor de Bundesliga-subtopper.

Bosz stuurde bepaald geen B-elftal het veld in. Bijna alle grote namen waren zelfs van de partij, waaronder spelmaker Kai Havertz. Toch nam Utrecht brutaal het initiatief en na zeventien minuten opende de weer fitte Adrián Dalmau de score. De Spaanse spits ging alleen op het doel van Lukas Hradecky af en faalde niet: 0-1.

Sander van de Streek liet op aangeven van Simon Gustafson vervolgens een grote kans liggen, maar na 35 minuten verdubbelde Utrecht alsnog de score. Sean Klaiber schoot van afstand via de paal raak. Smetjes op de succesvolle eerste helft waren het geblesseerd uitvallen van steunpilaren Willem Janssen, Adam Maher en Maarten Paes.

Ook zonder dat drietal kwam de formatie van coach John van den Brom sterk voor de dag. Na 51 minuten stond het zelfs 0-3. Gyrano Kerk ontving de bal in de loop, kapte zijn tegenstander uit en trof doel. Via een fraaie volley van Havertz deed de ploeg van Bosz vervolgens iets terug. Pas in de slotfase werd het nog echt spannend toen Kevin Volland er 2-3 van maakte.

Eros Maddy zorgde aan de andere kant voor de beslissing: 2-4. Het late doelpunt van Havertz maakte geen verschil meer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws