'Ze kennen mij, misschien dat ze denken laat 'm vijf maanden bij Advocaat lopen'

'Ze kennen mij, misschien dat ze denken laat 'm vijf maanden bij Advocaat lopen'

10-01-2020 16:46 Laatste update: 16:57
23

Dick Advocaat hoopt dat zijn naam helpt om Aleksandr Kokorin naar Feyenoord te halen. De oefenmeester van de Rotterdammers gaf al toe dat de komst van de Russische spits wel wat voeten in de aarde heeft.

Advocaat kent Kokorin uit zijn periode als bondscoach van Rusland. De 28-jarige aanvaller, die een celstraf van een jaar uitzat wegens een vechtpartij in een kroeg, is zijn basisplaats kwijt bij Zenit Sint-Petersburg. "Ik werd opgebeld door een journalist uit Rusland en toen heb ik gevraagd of hij eens kon informeren. Dat heeft hij gedaan, maar hij heeft het ook gelijk naar buiten gebracht. Dat is jammer", verklaart Advocaat aan RTV Rijnmond hoe het balletje is gaan rollen.

Dat Kokorin daadwerkelijk naar De Kuip komt, 'gelooft hij niet', al koestert hij nog een sprankje hoop. "Het is een heel grote jongen, qua voetbal en qua salaris. Bij Zenit komt hij niet aan de bak, en daar kennen ze mij, misschien dat ze denken: laat hem maar vijf maanden bij Advocaat lopen", aldus de Kleine Generaal, die aangeeft dat een deal voorlopig nog ver weg is. "Ik moet zelf nog informeren daar of het daadwerkelijk kan."

Over zijn eigen toekomst wil Advocaat weinig kwijt. De geruchten dat hij na dit seizoen bij Feyenoord blijft, nemen toe. "Nee, het is niet van toepassing, dus daar geef ik geen antwoord op."