Indraaiende corner van Idrissi hoogtepunt van eclatante oefenzege AZ

10-01-2020 17:27
54

AZ heeft in zijn eerste wedstrijd van 2020 vertrouwen getankt voor de tweede seizoenshelft. De Alkmaarders moesten in Spanje een achterstand goedmaken tegen KV Mechelen, maar walste uiteindelijk over de nummer zes van België heen en won met 5-1.

De ploeg van Arne Slot startte met reservedoelman Rody de Boer, die de geschorste Marco Bizot ook in de eerste wedstrijd na de winterstop zal vervangen. Ron Vlaar keerde terug in het hart van de verdediging en winteraankopen Ramon Leeuwin en Hakon Evjen begonnen op de bank. Zij zagen hoe Malinwa de ban brak via een stift van Igor de Camargo: 0-1.

AZ stroopte echter de mouwen op en trok de stand zeven minuten later alweer gelijk: Calvin Stengs soleerde zich een weg naar de 1-1. Nog voor rust waren de Alkmaarders uitgelopen naar een 3-1 stand. Dani de Wit scoorde met het hoofd en Oussama Idrissi verraste doelman Yannick Thoelen met een hoekschop die ineens binnenzeilde.

Na rust maakte Leeuwin zijn officieuze AZ-debuut en mochten ook Félix Correia en Ferdy Druijf invallen. De twee stonden pas net op het veld toen Druijf op aangeven van de Portugees voor 4-1 zorgde. Het slotakkoord was ook voor de regerend Keuken Kampioen Divisie-topscorer, die uit een penalty de 5-1 eindstand vastlegde.

De Alkmaarders komen op zaterdag 18 januari weer in actie en mogen direct aan de bak: Willem II is dan de tegenstander in het AFAS Stadion, waar om 20.45 uur afgetrapt wordt.