'Een andere club in Nederland dan FC Groningen is voor mij geen optie, ik ben fan'

'Een andere club in Nederland dan FC Groningen is voor mij geen optie, ik ben fan'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 22:47vr 10-01-2020 om 22:47

Hans Nijland, de voormalig algemeen directeur van FC Groningen, had de kans om in Nederland bij een andere club aan de slag te gaan als directeur. Het ex-bestuurslid, dat nog steeds een adviserende rol heeft bij de club, wil niet zeggen om welke clubs het gaat.

Na het voorbije seizoen stopte Nijland ermee bij FC Groningen, maar diverse clubs hopen hem te verleiden tot een terugkeer in de voetballerij. "Maar in Nederland een andere club is voor mij geen optie", tekent RTV Noord op uit de mond van Nijland. "Ik ben niet alleen oud-directeur maar ook groot fan van FC Groningen."

Een verhuizing naar het buitenland was ook een mogelijkheid voor de voormalig algemeen directeur van de noorderlingen. "Op een continent hier ver vandaan", legt Nijland uit. "Op zich hadden mijn vrouw Marieke en ik daar wil zin in, maar we hebben nog een dochter van veertien, Daantje, een heel lief meisje. Toen ik haar vertelde dat dit de mogelijkheid was, vloog ze in de gordijnen."

"En dat is logisch: school, dansles, vriendinnetjes, misschien ook wel vriendjes, dat weet ik niet. Dan moet je realistisch zijn. Het ging 23 jaar lang thuis alleen maar over FC Groningen, FC Groningen en nog eens FC Gronningen. Dat was voor mij een signaal om het niet te doen en mooi te blijven wonen in Kropswolde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws