Senesi: 'Dat hebben mijn landgenoten Tagliafico en Martínez van Ajax meer'

Senesi: 'Dat hebben mijn landgenoten Tagliafico en Martínez van Ajax meer'

11-01-2020 11:35
74

Marcos Senesi is buiten het veld rustig, maar eenmaal op het veld is hij 'een ander iemand'. Dat vertelt de 22-jarige Argentijn, die afgelopen zomer voor zes miljoen euro werd aangetrokken door Feyenoord, aan het Algemeen Dagblad.

"Dan gaat de knop om. In Argentinië wordt het voetballen op een zeer gepassioneerde manier beleefd. Door de supporters, maar ook door de spelers", aldus Senesi. "Toch probeer ik altijd rustig te blijven. Misschien dachten de fans van Feyenoord dat er een spijkerharde verdediger naar Rotterdam was gehaald, maar ik kreeg in mijn hele leven nog nooit een rode kaart."

"Natuurlijk kan ik de duels best stevig ingaan", vervolgt Senesi. "Maar dat hebben mijn landgenoten Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico van Ajax meer. Ik ben iemand die van achteruit wil voetballen, die het van een inspeelpass moet hebben."

Senesi en Feyenoord zijn na een aarzelende start aan een opmars bezig. Voor de Argentijnse jeugdinternational was zijn eerste treffer tegen RKC Waalwijk belangrijk. "Vlak voor tijd maakte ik 3-2 en het stadion ontplofte van vreugde. Ik voelde de adrenaline. En op de tribune zaten mijn ouders. Ze vertelden dat ze moesten huilen, zo blij waren ze."

"Het was een emotionele middag", aldus Senesi. "Eerst die belangrijke goal, daarna brak ik nog een bot in mijn hand. Ik heb elf jaar bij San Lorenzo gespeeld en dan opeens komt het moment dat je naar Europa vertrekt. Dat is schitterend, maar ook best moeilijk als je iedereen moet achterlaten."