Ajax zet kroon op trainingskamp en schuift Club Brugge probleemloos opzij

Ajax zet kroon op trainingskamp en schuift Club Brugge probleemloos opzij

11-01-2020 18:48
102

Ajax heeft het winterse trainingskamp in Qatar afgesloten met een oefenzege op Club Brugge. De Eredivisie-koploper liep binnen een kwartier al uit naar een comfortabele marge en kwam vervolgens niet meer serieus in de problemen tegen de nummer één van België.

Waar Ajax donderdag nog met een B-team speelde tegen KAS Eupen, stond zaterdag de sterkst mogelijke ploeg aan de aftrap. Quincy Promes keerde terug in de basisopstelling en de jongelingen Lassina Traoré en Ryan Gravenberch behielden – mede door diverse blessures – hun plekje.

Na een kwartier spelen stond Ajax al op een 2-0 voorsprong, mede dankzij Club Brugge-rechtsback Odilon Kossounou: de Ivoriaan leed balverlies en gaf vervolgens het laatste zetje na een inzet van Noussair Mazraoui. Niet lang daarna kon Hakim Ziyech aanleggen vanuit de tweede lijn: de linkspoot verschalkte Simon Mignolet met een schitterende uithaal en tilde de stand naar 2-0.

Lisandro Martínez moest nog een bal van de lijn halen en ook Andre Onana werd aan het werk gezet, maar verder was het Ajax dat de klok sloeg. Kort na rust werd het zelfs 3-0: Ajax schakelde snel om na balverlies van Hans Vanaken en Promes sloeg uiteindelijk toe na een aanval over diverse schijven. Beide clubs wisselden in de tweede helft volop, waardoor het tempo enigszins zakte. In de slotfase zorgde Thomas Van den Keybus nog voor de 3-1, door te profiteren van een slippertje van Perr Schuurs.

Ajax begint op zondag 19 januari aan de tweede seizoenshelft: Sparta komt dan naar de Johan Cruijff Arena. Drie dagen later wacht de bekerwedstrijd tegen Spakenburg.