Afellay gaat niet afbouwen in Eerste Divisie: 'Wil op behoorlijk niveau spelen'

Afellay gaat niet afbouwen in Eerste Divisie: 'Wil op behoorlijk niveau spelen'

11-01-2020 22:20
65

Ibrahim Afellay wil het seizoen met PSV zo goed mogelijk eindigen. De 33-jarige aanvoerder van de Eindhovenaren wil ook uit zijn eigen carrière nog zo veel mogelijk halen, nu hij eindelijk weer fit is.

"Zolang ik plezier heb, voetbal ik. Ik ben fit, heb alle trainingen dit seizoen goed doorstaan en tegen GVVV zelfs op kunstgras een wedstrijd kunnen spelen", zegt Afellay tegen het Eindhovens Dagblad. "We trainen hier in Qatar keihard en dat gaat me prima af. Ik sta er heel positief in voor de periode na de winterstop en heb vertrouwen in de toekomst en de groep."

Wedden

Meer odds

Afellay denkt dat hij met zijn ervaring van waarde is voor PSV, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. "Daarbij wil ik wel op een behoorlijk niveau blijven voetballen. Grote stappen terug ga ik hierna niet zetten, omdat je dan in een situatie terechtkomt die je je hele leven niet hebt meegemaakt. Ik zie mezelf niet onderin de Eerste Divisie afbouwen bijvoorbeeld, nee. Dan ga ik als voetballer dingen verwachten van anderen die niet realistisch zijn."

Bij PSV is Afellay een mentor voor Mohamed Ihattaren. "Hij is heel weerbaar en laat zich door niemand van zijn stuk brengen. Speelt hij een bal drie keer verkeerd, dan doet hij het de vierde keer nog zo. Dat is alleen maar goed, omdat hij gewoon ontiegelijk veel kwaliteiten heeft en ziet waar het verschil te maken is. Mo moet risico's in zijn spel durven leggen en balverlies moet het team dan soms incalculeren. Hij is zelf ook bereid om vuile meters te lopen."