Advocaat wil 'geweldige speler': 'Als Feyenoord die krijgt, haal ik 'm zelf op'

Advocaat wil 'geweldige speler': 'Als Feyenoord die krijgt, haal ik 'm zelf op'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 16:10zo 12-01-2020 om 16:10

Dick Advocaat kijkt in de zoektocht naar een nieuwe spits nadrukkelijk rond in Rusland. Aleksandr Kokorin en Fedor Smolov staan of stonden op het lijstje bij Feyenoord, bevestigt de trainer in gesprek met Voetbal International.

Het is geen geheim dat Advocaat op zoek is naar een concurrent voor Nicolai Jörgensen. "Er zal wel wat gaan gebeuren", denkt hij. Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) staat op het Feyenoord-lijstje. "Een geweldige speler. Vandaar dat ik naar hem heb geïnformeerd, ook al weet je dat hij normaal gesproken niet haalbaar is voor Feyenoord. Als we die kunnen krijgen, haal ik 'm zelf op."

"Je hebt alleen ook te maken met een club die zo’n jongen wel of niet wil laten gaan", weet Advocaat. "Fedor Smolov wilde naar Feyenoord, alleen liet Lokomotiv Moskou hem niet gaan. Dan houdt het ook op."

Advocaat zou meer versterkingen voor Feyenoord niet tegenhouden. "We missen met Karsdorp, Haps, Van Beek en Ié al vier ervaren jongens. Dan vind ik ons niet breed genoeg. Vandaar dat ik heb aangegeven dat er nieuwe spelers moeten bij komen. De leiding van de club ziet dat ook zo."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws