Excelsior ziet groeibriljant (19) vertrekken: 'We verwachten geen problemen'

Excelsior ziet groeibriljant (19) vertrekken: 'We verwachten geen problemen'

12-01-2020 16:58 Laatste update: 17:17
15

Dogucan Haspolat staat op het punt Excelsior te verlaten. De negentienjarige middenvelder is volgens Voetbal International en RTV Rijnmond op weg naar het Turkse Kasimpasa.

Ferry de Haan, technisch directeur van Excelsior, bevestigt dat de transfer van Haspolat snel rond komt. Wel moeten de laatste formaliteiten nog worden afgerond met Kasimpasa, dat op de veertiende plaats in de Turkse Süper Lig staat. "Je weet nooit wat er gebeurd met dit soort transfers, maar we verwachten geen problemen", aldus de Haan tegenover Rijnmond.

Bij Kasimpasa ligt een lucratief contract klaar voor Haspolat, weet VI. De Turkse Nederlander kan tot de zomer van 2024 tekenen. Clubs uit de Süper Lig hengelden al langer naar Haspolat, die werd gelinkt aan onder meer Besiktas en Fenerbahçe. Excelsior houdt een onbekende transfersom over aan de deal.

Haspolat maakte in 2016 zijn debuut voor Excelsior en speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen, toen de Rotterdammers nog in de Eredivisie speelden, kwam hij 22 duels in actie. Excelsior-trainer Ricardo Moniz gebruikte de middenvelder dit jaar vaak als rechtsback.