'Wat heeft Kuyt nou bewezen als trainer bij Feyenoord, zo werkt het gewoon'

'Wat heeft Kuyt nou bewezen als trainer bij Feyenoord, zo werkt het gewoon'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 18:37zo 12-01-2020 om 18:37

Dirk Kuyt is nog niet klaar om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat stelt oud-voetballer Geert den Ouden. De huidige oefenmeester van Feyenoord O19 wordt regelmatig getipt als toekomstig opvolger van Dick Advocaat.

"Wat heeft Kuyt nou bewezen als trainer van Feyenoord O19?", vraagt Den Ouden zich af bij RTV Rijnmond. "Ik vind dat je je pas kunt bewijzen als je trainer bent van een club uit de Keuken Kampioen Divisie of een andere club in de Eredivisie. Er zijn weleens uitzonderingen, maar zijn alle oud-spelers dan opeens uitzonderingen, waarbij het allemaal gelijk goed gaat?"

Een goed paard maakt nog geen goede ruiter, vindt de oud-spits van onder meer Excelsior en ADO Den Haag. "Ik kan mijn vrachtwagenrijbewijs gaan halen, maar dat wil niet zeggen dat ik in één keer wegrijd met een dubbele combinatie met zestien assen. Trainer zijn, en directeur zijn ook, is een ervaringsvak, zo werkt het gewoon", besluit Den Ouden, die bijval krijgt van Excelsior-directeur Ferry de Haan. "Dat ze veel vertrouwen in Kuyt hebben is duidelijk, maar ik weet niet of het verstandig is om het op deze wijze te doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws