Volgende tik voor De Ligt: Nederlander ook tegen AS Roma op de bank

Volgende tik voor De Ligt: Nederlander ook tegen AS Roma op de bank

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 20:00zo 12-01-2020 om 20:00

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 20:04zo 12-01-2020 om 20:04

Matthijs de Ligt moet het zondagavond wederom doen met een plek op de bank. Juventus gaat op bezoek bij AS Roma en doet dat met Leonardo Bonucci en Merih Demiral in de achterhoede.

Een tegenvaller voor De Ligt, die daarnaast nog niet helemaal fit lijkt te zijn. Tijdens de eerste seizoenshelft verloor de Nederlander zijn basisplaats ten koste van Demiral, die vervolgens indruk maakte op coach Maurizio Sarri. De Ligt was 15 december voor de laatste keer basisspeler bij De Oude Dame. 

Afgelopen maandag kwam De Ligt niet in het veld tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Cagliari en de wedstrijd van zondagavond tegen AS Roma wordt zijn zesde achtereenvolgende duel op de bank. Voor Juventus staat de koppositie in de Serie A op het spel: door het 1-1 gelijkspel van Internazionale tegen Atalanta kan de ploeg van Sarri weer een plek stijgen op de ranglijst.

De verdediger kamt nog met fysieke klachten. Desondanks gaf Sarri aan vertrouwen te houden in De Ligt en ziet in de Nederlander een potentiële wereldtopper.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws