Atlético Madrid mist twee penalty's en moet Supercopa aan Real Madrid laten

Atlético Madrid mist twee penalty's en moet Supercopa aan Real Madrid laten

12-01-2020 21:40
22

De Spaanse Supercopa is zondagavond een prooi geworden voor Real Madrid. 120 minuten voetbal in het King Abdullah Sports City van Jeddah leverden geen doelpunten op, waarna Atlético Madrid in de penaltyserie zijn meerdere moest erkennen in de stadgenoot.

Atlético Madrid plaatste zich deze week ten koste van FC Barcelona voor de finale van de Supercopa, terwijl Real Madrid te sterk was voor Valencia. De supporters in Saudi-Arabië werden derhalve getrakteerd op een Madrileense derby. Voor veel vertier zorgen de twee rivalen echter niet.

Het duel schommelde in de eerste helft heen en weer, waarbij Real Madrid het betere van het spel had. De ploeg van trainer Zinedine Zidane had het overgrote deel van het balbezit, maar wist niet écht gevaarlijk te worden voor het doel van Atlético-keeper Jan Oblak. Luka Modric probeerde het wel met een schot van afstand, maar zag diezelfde Oblak keren. 

Na ongeveer een kwartier spelen was het eerste echte wapenfeit voor João Félix. Na een fout van Sergio Ramos, die de bal zomaar inleverde, wist Félix zijn schot echter niet tussen de palen te krijgen. Bij Real was Ferland Mendy in de eerste helft het dichtst bij een treffer, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Oblak.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Luka Jović kwam al snel dichtbij een treffer, maar zijn schot vloog net naast het doel van Atlético. Federico Valverde was namens De Koninklijke het dichtst bij een doelpunt: hij kon volledig vrij inkoppen vlak voor het doel van Oblak, maar gaf totaal de verkeerde richting mee aan zijn inzet. De bal vloog een paar meter naast.

In de slotfase van de reguliere speeltijd dacht Álvaro Morata Atlético de overwinning te schenken, maar hij had daarbij niet gerekend op Real-keeper Thibaut Courtois. De Belg reageerde katachtig en hield zijn ploeg hiermee op de been.

Ook de verlenging van een half uur leverde geen doelpunten op. Wél viel er een rode kaart. Valverde trok aan de noodrem bij de doorgebroken Morata en moest in de kleedkamer naar de penaltyserie kijken. Real Madrid hield daarbij het hoofd koeler dan Atlético. Saul Niguez en Thomas Partey misten namens de Rojiblancos, terwijl Real foutloos bleef. Sergio Ramos tekende voor de beslissende goal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie