Juventus wint topper tegen AS Roma, De Ligt krijgt kans na blessure Demiral

12-01-2020 22:42 Laatste update: 22:43
29

De Italiaanse topper van zondagavond is gewonnen door Juventus. Op bezoek bij AS Roma werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri. Matthijs de Ligt begon op de bank, maar viel al snel in na een blessure van Merih Demiral.

Juventus schoot uit de startblokken en drukte Roma meteen met de rug tegen de muur. Het resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer: uitgerekend de concurrent van De Ligt, Demiral, zette de 0-1 op het scorebord. Al na tien minuten leek de wedstrijd vervolgens gespeeld. Cristiano Ronaldo mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet: 0-2.

Na ongeveer twintig minuten spelen was er een opsteker voor De Ligt. Demiral kwam verkeerd terecht en moest het veld met een blessure verlaten. Hierdoor kreeg de Nederlander alsnog de kans om zich te laten zien. Bij een duel met Nicolò Zaniolo kwam hij voor het eerst in beeld: de middenvelder van AS Roma moest het veld in tranen verlaten en het lijkt erop dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Hier kon De Ligt echter weinig aan doen.

Na rust kwam Roma beter in de wedstrijd. Na een handsbal van Alex Sandro ging de bal zelfs op de stip, na inmenging van de VAR. Diego Perotti benutte het buitenkansje vanaf de penaltystip en bracht de spanning terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Hierdoor pakt Juventus de koppositie in de Serie A weer over van Internazionale, dat deze speelronde gelijkspeelde tegen Atalanta Bergamo.