'Als hij Ajax verlaat, moet Ziyech naar Engeland komen. Hij wordt een sensatie'

'Als hij Ajax verlaat, moet Ziyech naar Engeland komen. Hij wordt een sensatie'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 06:48ma 13-01-2020 om 06:48

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 06:58ma 13-01-2020 om 06:58

Anwar El Ghazi heeft het afgelopen jaar met volle teugen genoten van Ajax. Ondanks zijn vertrek via de achterdeur in het seizoen 2016/2017, blijft de aanvaller van Aston Villa groot fan van de Amsterdamse club.

"Het leek door de fantastische prestaties in de Champions League in heel Nederland over niets anders te gaan dan over Ajax", constateert El Ghazi in De Telegraaf. Hij speelde tussen 2013 en 2017 in Amsterdam. "Ik heb bij Ajax heel mooie tijden beleefd, maar het waren helaas niet de momenten die ze nu doormaken."

"Als je het shirt eenmaal hebt aangehad, blijf je altijd supporter. Ik heb op de Ajax-dinsdagavonden en -woensdagen zitten juichen en schreeuwen voor mijn tv. Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven. Maar achteraf is het makkelijk. Dan had ik ook geweten dat Peter Bosz, met wie ik een aanvaring had, snel naar een andere club was gegaan."

Ziyech
Na een periode bij Lille OSC speelt El Ghazi nu bijna wekelijks in de Premier League bij Aston Villa. Vanuit Birmingham ziet hij Hakim Ziyech schitteren in het Ajax-shirt. "Hakim is verreweg de beste voetballer van Nederland." Een 'bijzondere speler' bovendien, aldus El Ghazi. "Je houdt van hem of je vindt hem niks. Er zit niets tussen."

"Hakim in je team is een garantie voor goals, assists, punten en aantrekkelijk voetbal. Dat weet Ajax en daar gaat de club goed mee om. Kijk hoe hij het verschil maakt. Laten we het vooral koesteren dat hij nog in de Eredivisie speelt. En als hij weggaat, hoop ik dat hij naar de Premier League komt. In een aanvallende ploeg wordt hij hier een sensatie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws