De Ligt staat door 'serieuze' blessure voor vaste terugkeer in basis Juventus

De Ligt staat door 'serieuze' blessure voor vaste terugkeer in basis Juventus

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 07:02ma 13-01-2020 om 07:02

Matthijs de Ligt kan zich opmaken voor een vaste terugkeer in de basiself van Juventus. Merih Demiral heeft zondagavond in het Stadio Olimpico van AS Roma (1-2) een 'serieuze' blessure opgelopen, bevestigt trainer Maurizio Sarri.

Demiral kwam verkeerd terecht bij een luchtduel en ging kermend van de pijn naar de grond. Na een blessurebehandeling wilde de Turkse verdediger door, maar Sarri besloot De Ligt in te brengen. Met zijn eerste goal voor Juventus had Demiral na enkele minuten nog voor de 0-1 gezorgd tegen Roma.

Sarri maakt zich zorgen over de knieblessure van Demiral. "Hij heeft veel last. Morgen (maandag, red.) weten we pas meer", aldus de Juve-trainer op de persconferentie. "We vrezen dat het een serieuze blessure is." Demiral verliet Stadio Olimpico zondagavond op krukken.

Omdat ook Giorgio Chiellini nog kampt met een zware knieblessure, mag Daniele Rugani niet meer verkocht worden. De Italiaan stond op de transferlijst en kon rekenen op belangstelling uit de Premier League. Voor De Ligt betekent het blessureleed van zijn concurrent een verandering van status. Hij heeft vermoedelijk zijn basisplaats terug.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws