De Boer voor Ajax naar VS: 'Hebben een van de beste jeugdopleidingen ter wereld'

De Boer voor Ajax naar VS: 'Hebben een van de beste jeugdopleidingen ter wereld'

13-01-2020 08:20 Laatste update: 08:22
35

Ronald de Boer is bij Ajax mentor van drie grote talenten uit de jeugd. Hij voorziet Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Anass Salah-Eddine van advies en hij staat twee dagen in de week op het veld bij Ajax O17 en O19.

"Ambassadeurschap in het binnenland, buitenlandse evenementen en activiteiten en ik sta twee keer in de week op het veld bij Ajax O19 en O17", begint De Boer in de Ajax Podcast. "Ik ben ook mentor van drie toptalenten (Ünüvar, Taylor en Salah-Eddine, red.). Die willen in de Johan Cruijff ArenA voetballen en daarin begeleid ik ze. We kijken video's terug en als het wat minder gaat deel ik mijn ervaringen."

Het grootste gedeelte van zijn werkzaamheden bij de club doet De Boer naast het veld, maar hij sluit een eventuele trainerscarrière niet uit. "Ik weet hoe het is, want ik zie het van dichtbij bij mijn broer. Het ziet er leuk uit, maar het is zwaar." Hij is dan ook tevreden met zijn huidige taken bij Ajax. "Het geeft me veel voldoening, je hebt ook tijd voor andere dingen. Dit kan ik tot mijn tachtigste volhouden denk ik."

Zo was De Boer onlangs in de Verenigde Staten om daar met clubs te praten over de jeugdopleiding van Ajax. "Het was leuk om te voelen: kunnen we wat betekenen voor het Amerikaanse voetbal? We denken het wel. We hebben een van de beste jeugdopleidingen ter wereld en ik denk dat ze dat daar nodig hebben", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s