Promes looft Ajax-jeugd: 'Toen ik zestien was werd ik weggestuurd bij Ajax'

Promes looft Ajax-jeugd: 'Toen ik zestien was werd ik weggestuurd bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 07:18ma 13-01-2020 om 07:18

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 07:36ma 13-01-2020 om 07:36

Quincy Promes baalt van de blessure die hij vlak voor het einde van de eerste seizoenshelft opliep, waardoor hij een aantal duels miste en Ajax uitgeschakeld zag worden in de Champions League. Hij ziet de tweede seizoenshelft wel rooskleurig in met de komst van Ryan Babel en door de jeugdspelers die zich goed ontwikkelen.

Promes baalde als een stekker toen hem duidelijk werd dat hij het duel met Valencia in de Champions League niet zou halen. "Ik was erop gebrand om Valencia toch te redden, maar het mocht niet baten. Ik heb er zelf voor gekozen om het risico te nemen, zodat ik het in ieder geval geprobeerd zou hebben voor het team", vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

De aanvaller leeft met vertrouwen toe naar de tweede seizoenshelft en wil met Ajax meerdere prijzen winnen. Hij is dan ook blij dat Babel de ploeg komt versterken. "Ryan brengt extra kwaliteit en ervaring in de groep en is een welkome versterking", vervolgt Promes. "Ik kan het goed vinden met Ryan. We hebben ook buiten het veld een klik en praten ook vaak met elkaar. Ik ken hem al sinds ik heel klein ben via gemeenschappelijke vrienden."

Jeugd
Daarnaast staat er volgens Promes een aantal jeugdspelers op het punt definitief door te breken in het eerste elftal van de club. "Er zitten veel goede spelers bij. Ik vind Ryan Gravenberch beestachtig bezig. Die heeft een heel goed trainingskamp afgewerkt. En ik ben groot fan van Naci (Ünüvar, red.). Hij is zestien en is al met ons trainingskamp. Dat is toch bijzonder. Toen ik zestien was, werd ik weggestuurd bij Ajax. Het is mooi om te zien dat Naci al zo ver in zijn ontwikkeling is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaan Ünüvar en Gravenberch nog dit seizoen een plek in de basis bij Ajax afdwingen?

(3433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws