'Legende' Agüero kan verlengen: 'Zulke spelers zie je niet veel in de historie'

'Legende' Agüero kan verlengen: 'Zulke spelers zie je niet veel in de historie'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 10:36ma 13-01-2020 om 10:36

Manchester City-manager Pep Guardiola steekt de loftrompet over Sergio Agüero, die zondag een fraaie mijlpaal bereikte. De Argentijn scoorde drie keer tegen Aston Villa (1-6 winst) en is nu de buitenlander met de meeste goals ooit in de Premier League.

"Hij is een legende", zegt Guardiola over zijn 31-jarige spits tegen de BBC. "Het was een eer om hier te zijn op de dag dat hij het record pakte." Agüero schoot Thierry Henry uit de boeken en staat nu op 177 goals in de Engelse competitie. Als het aan de Catalaanse trainer ligt, komen daar nog wel een aantal doelpunten bij.

Agüero ligt nog tot medio 2021 vast in het Etihad Stadium, maar als het aan Guardiola en Manchester City ligt tekent hij spoedig een nieuw contract. "Het hangt van hem af, het is zijn beslissing. Zulke spelers… Daar zijn er niet veel van in de ongelooflijke historie van het Engelse voetbal. Hij helpt om de Premier League beter te maken."

Volgens Guardiola is Agüero de op één na beste spits ter wereld. Niemand kan namelijk aan Lionel Messi tippen, meent hij. "De beste is Messi. Messi is de beste nummer 9, 10, 11, 6, 4. Maar Sergio is één van hen. Hij sterft om doelpunten te maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws