Zware knieblessure zet streep door seizoen van De Ligt-concurrent bij Juventus

Zware knieblessure zet streep door seizoen van De Ligt-concurrent bij Juventus

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 12:34ma 13-01-2020 om 12:34

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 12:42ma 13-01-2020 om 12:42

Merih Demiral komt dit seizoen niet meer in actie voor Juventus. De concurrent van Matthijs de Ligt in Turijn heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd en bovendien ook schade aan een meniscus opgelopen.

Demiral liep de blessure zondagavond op in de Serie A-topper tegen AS Roma. De 21-jarige Turkse verdediger had na drie minuten nog de score geopend in Stadio Olimpico, maar kwam niet veel later verkeerd terecht na een luchtduel. Maurizio Sarri sprak na afloop al zijn zorgen uit. "We vrezen dat het een serieuze blessure is", zei de Juventus-trainer, nadat Demiral het stadion op krukken had verlaten.

Matthijs de Ligt viel tegen Roma (1-2 winst) al snel in door de blessure van Demiral. De Oranje-international was de laatste weken, mede door fysieke ongemakken, zijn basisplaats kwijtgeraakt aan zijn Turkse ploeggenoot. Voorlopig lijkt De Ligt echter niet meer te hoeven vrezen voor een reserverol, aangezien aanvoerder Giorgio Chiellini ook nog uit de roulatie is. Daniele Rugani mag door de blessureproblemen niet meer vertrekken, maar staat onderaan in de pikorde.

Juventus meldt dat Demiral onder het mes moet. Daarna wacht hem een revalidatie van naar verwachting zo'n zes maanden. Daarmee lijkt ook het EK aan zijn neus voorbij te gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws