Officieel: Barcelona stuurt Valverde de laan uit en stelt opvolger per direct aan

Officieel: Barcelona stuurt Valverde de laan uit en stelt opvolger per direct aan

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 23:19ma 13-01-2020 om 23:19

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 23:29ma 13-01-2020 om 23:29

FC Barcelona neemt per direct afscheid van trainer Ernesto Valverde. De 55-jarige trainer heeft te horen gekregen dat de Spaanse grootmacht niet met hem verder wil, zo valt te lezen op de officiële kanalen van de Blaugranas. Daarnaast wordt bekendgemaakt dat Quique Setién het stokje overneemt in Catalonië

Barça zou in onderhandeling zijn met de zaakwaarnemer van Valverde over een vertrekregeling, meldden diverse Spaanse media eerder al. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de, volgens het bestuur en de president, matige resultaten van de club. De Catalanen zijn echter nog steeds koploper in Spanje en plaatsten zich voor de winterstop voor de knock-outfase van de Champions League. Toch is dat niet genoeg voor het bestuur van Barça.

De Catalaanse grootmacht heeft daarnaast per direct melding gemaakt van de nieuwe trainer. Setién, de voormalig trainer van Real Betis en de laatste oefenmeester die in Camp Nou van Barcelona wist te winnen, tekent een contract tot media 2022 in Catelonië. Mede door afzeggingen van Xavi en Ronald Koeman is Barça tot deze optie gekomen. Xavi wilde liever niet tijdens het seizoen instappen en Koeman wees Barça af omdat hij zich wil richten op Oranje.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws