Drie op een rij voor ADO: spits met Champions League-ervaring komt naar de Hofstad

Drie op een rij voor ADO: spits met Champions League-ervaring komt naar de Hofstad

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 18:28ma 13-01-2020 om 18:28

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 18:32ma 13-01-2020 om 18:32

Een drukke transfermaandag voor ADO Den Haag: de club heeft bekendgemaakt dat Mick van Buren de Haagse gelederen komt versterken. De spits wordt op huurbasis overgenomen van Slavia Praag. Met die club speelde hij eerder dit seizoen nog in de Champions League.

Op de nieuwjaarsreceptie van de club maakte algemeen directeur Mohammed Hamdi bekend dat Van Buren de vierde winterse aanwinst is voor de ploeg van trainer Alan Pardew. Van Buren is de derde aanwinst die op maandag wordt gepresenteerd. De transfers van George Thomas en Laurens de Bock werden ook al bevestigd.

Van Buren is een spits die dit seizoen met Slavia Praag in de Champions League actief was. De aanvaller speelde tegen Dortmund en Barcelona, maar slaagde er niet in om een doelpunt te maken. De Nederlander zegt op de officiële kanalen van de Haagse club blij te zijn met een nieuwe kans in de Eredivisie. "Ik ben erg gemotiveerd om bij deze mooie club weer in de Eredivisie te kunnen spelen."

De 27-jarige Van Buren heeft ervaring in de Eredivisie. Acht jaar geleden kwam hij tot twaalf duels voor Excelsior, de ploeg waarvoor hij ook in de Eerste Divisie speelde. Vervolgens kwam hij drie seizoenen in actie voor het Deense Esbjerg, waarna hij een transfer maakte naar Slavia Praag. De Tsjechen verhuren Van Buren nu voor een half jaar aan ADO.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws