Jong Ajax loopt koppositie mis tegen Jong PSV met Dest in basis, Jong AZ wint wel

Jong Ajax loopt koppositie mis tegen Jong PSV met Dest in basis, Jong AZ wint wel

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 22:10ma 13-01-2020 om 22:10

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 22:18ma 13-01-2020 om 22:18

Het is Jong Ajax maandagavond niet gelukt om de koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers moesten met minstens drie doelpunten verschil winnen op bezoek bij Jong PSV, maar dat lukte niet ondanks een basisplaats voor Sergiño Dest: 0-0.

Daardoor blijft Cambuur Leeuwarden blijft koploper met twee punten voorsprong op de beloften van Ajax. Ook Dest kon er niet voor zorgen dat de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag tot scoren kwam tegen Jong PSV. De rechtsback maakte maandagavond zijn eerste speelminuten van 2020 nadat hij het trainingskamp van Ajax in Qatar verliet.

In het eerste bedrijf vielen er nauwelijks kansen te noteren in de 'minitopper' tussen de twee belofteteams. Na rust drong Jong Ajax het meeste aan via Jurgen Ekkelenkamp en Dest, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Terwijl er geen doelpunten vielen in Eindhoven, werd er wel gescoord in Alkmaar. Daar eindigde het duel tussen Jong AZ en TOP Oss in 3-1, dankzij twee treffers van Des Kunst en één doelpunt van Richonell Margaret. Philippe Rommens was trefzeker voor TOP Oss.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws