AZ laat 'Wijndal-slachtoffer' Ouwejan niet gaan: 'Ik heb echt wel met hem te doen'

AZ laat 'Wijndal-slachtoffer' Ouwejan niet gaan: 'Ik heb echt wel met hem te doen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 06:55di 14-01-2020 om 06:55

AZ wil niet meewerken aan een winters vertrek van Thomas Ouwejan. De 23-jarige linksback was de voorbije twee jaar basisspeler in Alkmaar, maar is dit seizoen voorbijgestreefd door Owen Wijndal.

Ouwejan is niet blij met zijn reserverol. "Ik heb echt wel met hem te doen, ik snap heel goed dat zijn situatie niet fijn is", zegt technisch directeur Max Huiberts in het Noordhollands Dagblad. "Thomas heeft twee jaar fantastisch voor ons gepresteerd en ik vind hem nu nog steeds een heel belangrijke waarde voor onze selectie, al zal hij dat zelf anders zien."

Huiberts laat Ouwejan niet gaan met het oog op een schorsing of blessure van concurrent Wijndal. "Dan willen we graag een vervanger hebben die gelijkwaardig is. Dat is Thomas." De directeur benadrukt dat AZ tevreden is over de back. "Thomas hoefde van ons niet weg en dat is nu nog steeds zo. We denken echt wel mee met hem, maar het zou raar zijn als we nu, een half jaar later, maar even heel gemakkelijk gaan meewerken aan een vertrek."

Ouwejan gaf afgelopen zomer al bij AZ aan dat hij oren heeft naar een transfer. "Linksbacks worden veel gezocht en Thomas heeft twee jaar lang geweldig gespeeld. Dan zou je zeggen dat er heel veel belangstelling voor hem zou moeten zijn", stelt Huiberts, die ontkent dat de club te veel vroeg. "We hebben nooit een officieel bod gehad, dus hebben we ook niet kunnen reageren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws