De Mos tipt AZ-reserve bij PSV: 'Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje'

De Mos tipt AZ-reserve bij PSV: 'Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 13:16di 14-01-2020 om 13:16

PSV is in de markt voor Ricardo Rodríguez, maar de komst van de Zwitserse linksback is nog allerminst zeker. Aad de Mos ziet dichter bij huis een uitstekend alternatief. Hij vindt Thomas Ouwejan een goede optie voor de Eindhovenaren.

"Dat vind ik zeker", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Het is een jongen die verleden jaar nog in de belangstelling stond van veel clubs. Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje, want hij speelde heel goed. Nu is hij door Owen Wijndal, een jongere speler, verdrongen. Maar dat zou zeker voor mij een optie zijn."

"Ouwejan is gewoon een goede, betrouwbare verdediger", vervolgt De Mos. "Een goed linkerbeen, kan op het middenveld en zelfs centraal achterin spelen. Ik zou daar niet over twijfelen als dat betaalbaar is", stelt de analist. Overigens liet AZ-directeur Max Huiberts al weten dat de 23-jarige vleugelverdediger deze winter niet mag vertrekken uit Alkmaar.

De Mos adviseert PSV-trainer Ernest Faber om zondag tegen VVV-Venlo een plekje in te ruimen voor Ibrahim Afellay. "Wat betreft de rust en de ervaring op het veld zou hij wel heel welkom zijn bij PSV. Hij kan samen met Rosario als controlerende middenvelder en Thomas daarvoor. Mo (Ihattaren, red.) kan dan aan de rechterkant."

De Mos ziet daarnaast dat Noni Madueke afstevent op een basisplaats als spits, al vindt de analist hem het beste vanaf rechts. "Hij komt met zijn linkerbeen naar binnen toe en is creatief. Je hebt weinig mogelijkheden. Steven Bergwijn heeft een spierblessure, Donyell Malen zit in Amerika voor een operatie en Kostas Mitroglou is ook nog geblesseerd. Dan is dat zeker een optie."

Poll

Zou Ouwejan de beste optie zijn voor PSV?

(1216 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws