PSV voegt 'extra senioriteit' aan staf toe: nieuwe assistent voor Faber

PSV voegt 'extra senioriteit' aan staf toe: nieuwe assistent voor Faber

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 13:34di 14-01-2020 om 13:34

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 13:41di 14-01-2020 om 13:41

PSV heeft René Eijkelkamp aan de technische staf van interim-trainer Ernest Faber toegevoegd. Voor de 55-jarige oud-spits is het de derde keer dat hij als assistent bij de Eindhovenaren aan de slag gaat.

De PSV-leiding en Faber wilden voor de tweede seizoenshelft 'extra senioriteit' aan de technische staf toevoegen, meldt de club dinsdag. "En daarvan zijn we met René verzekerd", stelt technisch manager John de Jong. "René heeft al vaker in deze rol gefunctioneerd. Naast heel veel ervaring én kennis van zaken, heeft René ook het vermogen om te verbinden. Daarmee is hij van toegevoegde waarde voor ons."

Eijkelkamp was eerder tussen 2004 en 2006 en tussen 2009 en 2012 in een ondersteunende rol betrokken bij PSV. Midden jaren negentig was hij bovendien als speler actief in Eindhoven. "René kent de club en de cultuur, maar is ook een onafhankelijk denker", aldus Faber. "Hij heeft enorm veel ervaring in de functie die hij nu bij ons gaat bekleden. René zal drie, vier dagen per week bij ons op het veld staan en ik blij dat we ook van zijn input gebruik kunnen maken."

Eijkelkamp speelde zes interlands voor het Nederlands elftal en kwam naast PSV uit voor Go Ahead Eagles, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge en Schalke 04. Na zijn loopbaan was hij onder meer assistent van Guus Hiddink en Fred Rutten in Eindhoven en Enschede. Ook was hij enige tijd spitsentrainer onder bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal.

Naast Faber en Eijkelkamp bestaat de technische staf van PSV voor de rest van het seizoen uit assistenten Boudewijn Zenden en Adil Ramzi en keeperstrainer Ruud Hesp. Guus Hiddink is als adviseur aan de club verbonden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws