Boze Feyenoord-fans nemen met spandoeken stelling in machtsstrijd

Boze Feyenoord-fans nemen met spandoeken stelling in machtsstrijd

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 14:28di 14-01-2020 om 14:28

Boze supporters van Feyenoord hebben maandagavond spandoeken opgehangen bij De Kuip. De protesten richten zich tegen de komst van Feyenoord City én Pim Blokland, meldt RTV Rijnmond.

Laatstgenoemde is investeerder namens de Vrienden van Feyenoord en lid van de Stichting Continuïteit, het hoogste orgaan van Feyenoord. Op één van de spandoeken staat de tekst 'Pim we zijn jouw perspraatjes kotszat'. Ook spreken de fans hun voorkeur uit voor het behoud van het huidige stadion: 'De Kuip – ja. City – Nee'.

Feyenoord hakt naar verwachting op korte termijn de knoop door of het doorgaat met de plannen voor het nieuwe stadion, al gaf het in december al een duidelijk signaal af. De club wil in 2025 het nieuwe onderkomen betrekken. Momenteel wordt de business case doorberekend om vast te stellen of de komst van Feyenoord City daadwerkelijk de gewenste stijging in het spelersbudget tot gevolg heeft.

Volgens RTV Rijnmond is een machtsstrijd gaande bij Feyenoord. De zeggenschap bij de club en de uitgegeven minderheidsaandelen die in handen zijn van de Vrienden van Feyenoord zijn voornamelijk onderwerp van gesprek. Feyenoord moet die aandelen zien terug te kopen, voordat het een buitenlandse investeerder kan vastleggen.

Ook in het NRC verscheen al een ronkend artikel over de machtsstrijd bij Feyenoord. Dat richtte zich echter vooral op president-commissaris Toon van Bodegom. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws