Excelsior haalt oud-Ajacied (19) op bij Sparta: 'De keuze was niet moeilijk'

Excelsior haalt oud-Ajacied (19) op bij Sparta: 'De keuze was niet moeilijk'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 18:02di 14-01-2020 om 18:02

Excelsior heeft zich dinsdag versterkt met Abdallah Aberkane. De verdediger komt over van Sparta en tekent in Rotterdam-Kralingen een contract tot de zomer van 2022.

De negentienjarige Aberkane speelde dit seizoen voor Jong Sparta en debuteerde tegen AZ in de hoofdmacht van de club. Vorig seizoen kwam hij over van Jong Ajax. "Ik ben nog jong, wil heel graag voetballen en mezelf ontwikkelen", legt Aberkane uit op de clubsite van Excelsior.

"Kort na het begin van de vakantie werd ik gepolst door Excelsior. Ik heb toen een gesprek gehad met de club en daar sprak veel vertrouwen uit. De keuze was daarom voor mij niet moeilijk. Ik denk dat Excelsior de juiste club voor mij is om mezelf verder te ontwikkelen."

"Ik heb als jeugdspeler drie jaar onder contract gestaan bij Ajax en toen dit afgelopen zomer afliep, heb ik de overstap naar Sparta gemaakt. In eerste instantie speelde ik op amateurbasis, maar uiteindelijk kreeg ik een contractaanbieding", zegt Aberkane. "Als ik realistisch ben is de kans op speeltijd bij Excelsior echter groter. Ik had bovendien meteen een goed gevoel bij deze club en daarom heb ik deze keuze gemaakt."

Aberkane zet alles op alles om te slagen bij Excelsior. "Ik ben blij dat ik voor Excelsior mag spelen en zal er alles aan doen om iedereen hier tevreden te stellen. Ik ben gisteren al begonnen en had meteen een goed gevoel bij de staf en de spelersgroep. Het was een warm welkom en dat bevestigde mij in mijn gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws