Argentijns Atlanta United-drietal helpt De Boer een handje met naturalisatie

Argentijns Atlanta United-drietal helpt De Boer een handje met naturalisatie

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 23:17di 14-01-2020 om 23:17

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer heeft wat meer mogelijkheden op de transfermarkt dankzij Franco Escobar (foto), Eric Remedi en Ezequiel Barco. De drie Argentijnen hebben het Amerikaanse staatsburgerschap verkregen, meldt Atlanta United via de officiële kanalen.

De rechtsback, de verdedigende middenvelder en de linksbuiten spelen alle drie sinds 2018 in Atlanta en deden mee tijdens de Major League Soccer-finale van 2018, waarin de club zijn eerste landstitel ooit pakte. 'Escobar, Remedi en Barco gelden nu alle drie als inwoners van de Verenigde Staten en zullen niet langer de international spots in onze selectie bezet houden', laat de club van De Boer weten via de officiële kanalen.

Atlanta United mocht volgens de MLS-regels maximaal acht niet-Amerikaanse spelers in de selectie hebben. De club zat al aan zijn limiet, maar kan dankzij de naturalisatie van de drie Argentijnen dus extra internationals kunnen inschrijven. De Deen Patrick Nielsen, de Engelsman Anton Walkes en de Argentijn Fernando Meza kwamen de gelederen onlangs al versterken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws