KNVB wil niet opnieuw verplaatsen: Eredivisie tegelijk met GP Zandvoort

KNVB wil niet opnieuw verplaatsen: Eredivisie tegelijk met GP Zandvoort

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 23:57di 14-01-2020 om 23:57

De voorlaatste speelronde van dit Eredivisie-seizoen zal 'gewoon' op zondag 3 mei worden afgewerkt, tegelijk met de Grand Prix van Zandvoort. Eind september gingen er al stemmen op om speelronde 33 te verplaatsen, in verband met de te verwachten drukte in Noord-Holland.

De Eredivisie-clubs opperden eind september om één dag eerder, op zaterdag 2 mei, te spelen, maar de KNVB gaat hier niet in mee. Op donderdag 30 april en 7 mei staan immers halve finalewedstrijden in de Europa League gepland, waarvoor Ajax en AZ nog in de race zijn.

Competitieleider Heinrich Welling laat aan De Telegraaf weten dat de voetbalbond 'zich niet nog eens in de vingers wil snijden' en refereert aan de situatie van vorig seizoen. Toen werden er diverse wedstrijden van Ajax uit de planning gehaald, omdat de Amsterdammers verder kwamen in de Champions League dan verwacht. Speelronde 33 werd toen in zijn geheel met anderhalve week verschoven en werd ná speelronde 34 afgewerkt.

Op zondag 3 mei zal het ongetwijfeld druk worden op de snelwegen in Noord-Holland: Ajax speelt dan thuis tegen VVV-Venlo, AZ ontvangt FC Utrecht en in het naburige Zandvoort zijn Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel te bewonderen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws