Oud-voorzitter geeft VVV financiële injectie: 'Met dit geld kunnen we vooruit'

Oud-voorzitter geeft VVV financiële injectie: 'Met dit geld kunnen we vooruit'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 22:09wo 15-01-2020 om 22:09

Hai Berden stopte anderhalf jaar geleden als voorzitter van VVV-Venlo, maar bleef daarna toch nauw bij de club betrokken. Nu krijgt de ondernemer toch weer een belangrijke functie in Venlo: hij wordt mede-eigenaar van The Good Old.

Samen met acht andere ondernemers heeft Berden veertig procent van de clubaandelen van VVV in handen genomen en hebben ze voor twee miljoen euro geïnvesteerd in de club. Daarmee kunnen de Venlonaren een nodige financiële impuls bijschrijven, vertelt directeur Marco Bogers aan Voetbal International. "Met dit geld kunnen we weer vooruit", zegt hij. "Wij doen het met een grote groep mensen uit de eigen regio, die al lang betrokkenheid hebben met VVV."

De terugkeer van Berden betekent ook dat VVV zich weer kan richten op de Japanse markt. Als voorzitter van de Limburgse club zorgde Berden voor een aantal bijzondere inkomende transfers: zo kwamen Keisuke Honda en Maya Yoshida naar Venlo. "Als club hebben we er een goede naam, Hai heeft de kennis en het netwerk. We willen die Japanse markt graag weer aanboren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws