Castelen: 'Veel interesse voor potentiële Oranje-international Linthorst'

Castelen: 'Veel interesse voor potentiële Oranje-international Linthorst'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 09:55do 16-01-2020 om 09:55

Romeo Castelen denkt dat Evert Linthorst in de toekomst het Nederlands elftal kan halen. De voormalig buitenspeler van onder meer Feyenoord begeleidt de negentienjarige middenvelder van VVV-Venlo sinds vorig jaar.

"Ik denk dat hij een heel mooie carrière tegemoet gaat. Achter alles wat hij doet, zit een idee. Evert trapt nooit zomaar een bal weg. En hij werkt altijd keihard", zegt Castelen tegen Voetbal International. "Hij mag nog wat brutaler worden, ja. Onverstoorbaarder."

De tienvoudig international wijst op het uitduel bij Fortuna Sittard, waarin toenmalig trainer Robert Maaskant Linthorst al voor rust naar de kant haalde. "Die wissel tegen Fortuna Sittard deed zijn vertrouwen geen goed. Ik snapte die beslissing van Robert Maaskant ook niet. Evert had twee ballen verkeerd aangenomen, geen grote fouten gemaakt of zo. Maar zo gaat het soms. Welkom in de voetbalwereld. Je moet als speler niet snel in de war raken."

Castelen geeft hoog op van de kwaliteiten van Linthorst. "Een speler met zijn kwaliteiten moet altijd streven naar het hoogst haalbare, en daar hoort het Nederlands elftal bij. Vindt hij zelf ook, dat vind ik mooi. Limburgse jongens zijn vaak heel bescheiden, maar hij heeft een duidelijk plan in zijn hoofd. Komende zomer is het ideale moment voor hem om een volgende stap te zetten."

"Heel veel clubs volgen Evert, ook uit landen als Italië, België en Schotland. Aan de hand van zijn ontwikkeling zullen we kijken wat de beste stap is", aldus Castelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws