De Jong kan borst natmaken: Marokkaanse spits voor vijfenhalf jaar naar Sevilla

De Jong kan borst natmaken: Marokkaanse spits voor vijfenhalf jaar naar Sevilla

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 15:11do 16-01-2020 om 15:11

Luuk de Jong heeft er een concurrent bij gekregen bij Sevilla. Youssef En-Nesyri, een Marokkaanse spits die onder contract stond bij Leganés, komt de gelederen in Andalusië versterken en zal de concurrentiestrijd met De Jong voor een basisplaats aangaan.

De 22-jarige En-Nesyri, international van Marokko, heeft een contract getekend tot medio 2025 in Sevilla. Dat valt te lezen op de website van de club. Als de spits de medische keuring doorstaat zal hij per direct aansluiten bij de selectie van de Andalusische club, waar ook Luuk de Jong onder contract staat. De Nederlander leek zekerder te worden van een basisplaats door het aanstaande vertrek van Javier 'Chicharito' Hernandez naar LA Galaxy, maar door de komst van En-Nesyri is er dus nog niets zeker.

De Marokkaan kwam op 18-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Málaga terecht en maakte daar ook zijn debuut in het profvoetbal. Nadat de blauwwitten in 2018 degradeerden uit de Primera División maakte hij de overstap naar Leganés, waar hij in 49 wedstrijden tot dertien competitietreffers kwam. En-Nesyri heeft ook al 21 interlands op zijn naam staan, waarin hij negen keer scoorde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws